perjantai 8. marraskuuta 2013

JÄDE-hanke jatkaa vaikuttamisen teemaan liittyviä koulutuksia marraskuussa

JÄDE-hanketoimijoiden uusi vaikuttamisen koulutuksiin liittyvä avaus Kansalaisvaikuttamisen ABC-webinaarisarja avasi vaikuttamista useista eri lähtökohdista syksyn aikana. Webinaarisarjan tallenteet löytyvät hankkeen valmistumassa olevilta verkkosivuilta
osoitteesta http://www.osallistu.fi/koulutusta/kansalaisvaikuttamisen-webinaari/

Marraskuussa toteutettavia hankekoulutuksia ovat
1. Viestintäpäivä
Toteuttajana:  KSL
Kohderyhmä: SDPL ry:n aktiivit
Aika: 9.11.2013, Helsinki.
Sisältö: Sisäinen ja ulkoinen viestintä, viestinnän välineet sekä viestintäsuunnitelmien tekeminen


2. Kansantalouden koko kuva

Aika ja paikka: 9.11. klo 12 Hotelli Cumulus, Rauma
Kohderyhmä: Kaikille avoin
Sisältö: Köyhien ihmisten määrä lisääntyy. Miksi aineellinen hyvinvointi jakautuu niin epätasaisesti? Mikä kunnan ja paikallisten kansalaisjärjestöjen vastuu kansalaisistaan?
Kouluttaja ja keskustelun käynnistäjä: yhteiskuntatieteiden tohtori ja yhteiskuntapolitiikan dosentti Teppo Eskelinen.
********


******

3. ALAKKONÄÄ  - Rakkauvesta kulttuuriseen innostamiseen- koulutustapahtuma
Aika:   9.-10.11.2013
Paikka:  Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7, Oulu

LA 9.11.2013 klo 9.30-17.15
Yhteisön innostaja
Yhteisötyö kulttuurisena muutosvoimana, Tio, toimittaja Pilvi Kallio

Mikä on osallistamisen pienin tekijä, ja mihin siitä päästään? Työpajassa tutustutaan matalan kynnyksen osallistaviin tekoihin, joita voi toteuttaa missä ja milloin vain. Katsotaan kuinka kiinnostavaa toiminnallista ja visuaalisesti näyttävää aktiota niistä syntyy. Samalla tutkitaan yhteisöllisyyden ja kollektiivin käsitteitä ja niiden ilmenemistä turuilla ja toreilla.

Pilvi on toiminut teatteri-ilmaisun ohjaajan, yhteisötaiteilijan, tuottajan, opettajan, fasilitaattorin ja toimittajan ammatissa yli kymmenen vuotta. Häntä on kiitetty mm. viime vuonna päättyneen hienosti suunnitellun ja organisoidun Kansalaisnavigointi -hankkeen onnistuneesta vetämisestä.

SU 10.11.2013 klo 9-15
Ihmisen innostaja
Puheenjohtaja: innostava suunnannäyttäjä
KM, työnohjaaja, TRO Leena Nousiainen

Yhteisön johtaminen vaatii puheenjohtajalta tietoa ja taitoa ohjata kokonaisvaltaisesti toimintaa, havaita ryhmässä olevia ilmiöitä sekä toimia innostavana valmentajana. Yhteisöjen ja niissä toimivien ryhmien johtaminen on entistä haastavampaa. Löytyisikö toimintamallien päivityksestä apua? Työpajassa vuorottelevat uusi tieto, kokemusten jakaminen, keskustelu ja erilaisten harjoitusten avulla ratkaistavat yhteisöjen toimivuuteen liittyvät kysymykset.

Leena on toiminut useita vuosia yhteistyössä organisaatioiden, työyhteisöjen, yksittäisten työryhmien ja henkilöiden kanssa mm. koulutus-, opetus-, sosiaali- ja kulttuurialoilla. Työnohjaajana Leena on opiskellut psykodraamaohjaajaksi ja vahvistanut osaamistaan ryhmädynamiikassa sekä organisaatioon ja muutokseen liittyvissä kysymyksissä (TRO = toiminnallinen ryhmätyönohjaaja).

Ilmoittautumisia otetaan vastaan verkkolomakkeella 15:nnestä kesäkuuta Aleksis Kiven päivään, 10.10.2013 saakka. Ilmoittautumiset ovat sitovia. Työpajasta 10.10. mennessä ilmoittamatta pois jääneeltä perimme 30 €:n varausmaksun.
******


4. Tiedon virtaa seminaari 22.11- Verkko-osallistuminen - unelmia ja realismia

Aika: 22.11.2013 klo 9.15- 16.00
Paikka: Säästöpankinranta 6 C (Hakaniemi)
Sisältö: Onko verkko-osallistuminen katteetonta hypetystä vai aito mahdollisuus vaikuttaa? Näivettyykö yhdistys- ja järjestötoiminta nuorten touhutessa omia juttujaan virtuaalimaailmoissa? Järjestyksessä 8. Tiedon virtaa -tapahtuma pureutuu verkko-osallistumisen mahdollisuuksiin ja sudenkuoppiin.
 Lisätietoja ja ohjelma http://www.tsl.fi/koulutus/luento-ja-keskustelutilaisuudet/?x3740295=3907136  

5. Politiikan sininen lanka
Aika:  29.11.-1.12.2013
Paikka: Helsinki
Kohderyhmä: Uudet ja uudehkot kokoomuslaiset
Sisältö: Politiikan sininen lanka on tuhti tietopaketti järjestöstä, aatteesta, politiikasta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta eri tasoilla. Osallistujat saavat tietoa jäsenen osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksista ja kasvattavat valmiuksiaan osallistua niin järjestötoimintaan kuin politiikkaankin.
 Koulutuksen järjestää Kansio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti