perjantai 23. elokuuta 2013

Järjestöt lähidemokratian tukena hankkeen syyskuussa alkavia koulutuksia

Syyskausi on saatu hyvään vauhtiin ja tässä tiivistelmä Järjestöt lähidemokratin tukena- hankkeen syyskuussa alkavista koulutuksista alkamispäivämäärän mukaisessa järjestyksessä. Huomaathan, että edellisessä blogimerkinnässä (kesäkuulta) oli ennakkotietoa myös muista hankkeen syksyllä järjestettävistä koulutuksista.


1. Järjestöjohtamisen perusteet (toteuttajana Vasemmistoliiton paikallisosastot Töölö ja Pasila-Vallila).
21.-22.9.2013, Helsinki.
Kurssilla avataan, mitä yhdistys-/järjestöjohtaminen on ja missä kaikessa se näkyy, tutustutaan hallituksen ja toimihenkilöiden tehtäviin, vastuisiin ja työnjakoon sekä jäsenistön osallistamismahdollisuuksiin


2.  Vauhtia ja ideoita vertaisopintoryhmän vetämiseen 14.9. klo 10-16  (toteuttajana OK-opintokeskus)
Koulutuksen tavoitteena on ideoida ja suunnitella pienryhmien/vertaisryhmien tapaamisia monipuolisesti erilaisia ryhmäharjoituksia ja vuorovaikutuskanavia hyödyntäen.
Koulutus koostuu (ennakkotiedosta poiketen) yhdestä lähiopetuspäivästä 14.9. Koulutus toteutetaan osin videoneuvotteluteitse ja siihen voi osallistua OK-opintokeskuksen aluepaikkakunnilla Helsingissä, Oulussa, Turussa, Tampereella, Joensuussa ja Seinäjoella.
 Ilmoittautuminen on päättynyt. Koulutus peruuntui viime hetken osallistujaperuutusten vuoksi.

3. Sosiaalinen media yhdistysviestinnän apuna (toteuttajana Kansalaisfoorumi)
-avoin ja suljettu viestintä uusia verkon ilmaisohjelmia hyödyntäen.
Kurssi on tarkoitettu järjestöjen työntekijöille ja muille tiedotuksesta vastaaville.
Aika: 16.9. ja 19.9. (huom! päivämäärät muuttuneet alkuperäisestä) klo 9-11.30
Kurssipaikka  Monitoimitalo 13, Tampere
Kouluttaja Minna Ertimolla on pitkäaikainen kokemus järjestötiedottamisesta
Koulutus on osallistujalle ilmainen.KURSSI ON TÄYNNÄ!
Ilmoittautumiset tuula.hyystinmaki@kansalaisfoorumi.fi 4. Videolla tehoa yhdistyksen viestintään  20.9. (toteuttajana OK-opintokeskus)
Päivän kestävän koulutuksen tavoitteena on, että osallistuja oppii ymmärtämään videovälitteisyyden mahdollisuudet yhdistyksen viestinnässä, tuottamaan verkkolähetyksen sekä kuvaamaan ja tallentamaan videoleikkeen verkkosovelluksen avulla.
 Lisätiedot ja linkki ilmoittautumislomakkeeseen löytyy sivulta https://www.okryverkko.net/?page=WWWMarkkinointiIlmoitus&ok=true&ID=150718
 Ilmoittautumisaika päättyy 6.9.2013

5. Kehity vaikuttajana!
Työvälineitä ammattijärjestöjen aluevaikuttamiseen


Aika ja Paikka: 21.9.2013 Tampereella ja 5.10.2013 Oulussa
Kohderyhmä: Palkansaajakeskusjärjestöjen (Akava, SAK ja STTK) nimeämät edustajat Maakuntien yhteistyöryhmiin (MYR) ja Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksiin (ELY).
Tavoitteet: Tavoitteena on antaa välineitä paikalliseen vaikuttamistyöhön.
Koulutuksessa opitaan keräämään taustatietoa ja kokoamaan yhteistyöverkoston vaikuttamistyön tueksi ja pitämään yhteyttä oman verkoston kanssa. Koulutus lisää ymmärrystä siitä, miksi yhteydenpito keskusjärjestön suuntaan on tärkeää ja miten tätä yhteyttä voi tehostaa. Koulutuksesta saa näkemystä siihen, mihin asioihin osallistujien odotetaan vaikuttavan ja missä vaiheessa. Lisäksi opitaan, kuinka palkansaajajärjestöjen näkyvyyttä voisi lisätä paikallisesti ja miten lähestyä mediaa.
Toteutus ja sisältö: Koulutus toteutetaan palkansaajakeskusjärjestöjen Akavan, SAK:n ja STTK:n yhteistyönä. Toteutuksesta vastaavat keskusjärjestöjen ohella TJS Opintokeskus, TSL-opintokeskus ja KSL-opintokeskus.
Toteutus: Koulutus koostuu ennakkotehtävästä, lähiopetuspäivästä, neljästä verkkoseminaarista sekä
kehittämistehtävästä ja siihen liittyvästä verkkokeskustelusta.

7. Kansalaisvaikuttamisen ABC- webinaarisarja
Kansalaisvaikuttamisen ABC webinaarisarja käsittelee kansalaisen vaikuttamisen mahdollisuuksia erilaisen paikallisen yhdistystoiminnan kautta: pääset tutustumaan poliittiseen vaikuttamiseen, paikallisten kulttuuri- yms. yhdistysten vaikuttamiseen sekä työpaikoilla vaikuttamiseen. Lisäksi seminaarisarjassa tarjotaan tuhti paketti tietoa yleisesti kuntalaisen vaikuttamiskanavista ja vaikuttamismahdollisuuksista. Kaikille avoin ja osallistujalle maksuton seminaarisarja järjestetään  verkossa Adobe Connect Pron välityksellä.
OHJELMA
25.9. klo 17.30-19.00  Kuntalaisen mahdollisuudet osallistua ja vaikuttaa omalla asuinalueellaan ja kunnassa, luennoitsijana Ritva Pihlaja
2.10. klo 17.45-19.00 Kansalaistoiminta – lailliset oikeudet, luennoitsijana Kalevi Hölttä
9.10. klo 17.45-19.00 Miten työelämässä vaikutetaan? luennoitsijana Sikke Leinikki
16.10. klo 17.45-19.00 Yhteisötaide vaikuttamisen välineenä, luennoitsijana Mirja Hiltunen
23.10. klo 17.45-19.00 Mitä osallistumisen ja vaikuttamisen paikkoja paikallinen poliittinen yhdistystoiminta tarjoaa? luennoitsijana Sanna Hämäläinen
30.10 klo 17.45- 19.00 Miten kyläyhteisössä vaikutetaan?  luennoitsijana Timo Reko
6.11. klo 17.45- 19.00 Avoin päätöksenteko yhdistyksissä ja verkostoissa, luennoitsijana Raimo Muurinen

Ilmoittaudu mukaan tästä 20.9. mennessä https://osallistu-fi.directo.fi/opi-vaikuttamaan/kansalaisvaikuttamisen-abc-webin/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti