maanantai 17. helmikuuta 2014

Keväällä sosiaalisen median koulutuksia, ryhmänohjaajien ajankohtaispäivitys ja hanke esillä tapahtumissa

Järjestöt lähidemokratian tukena hankkeen kevät on päässyt hyvään vauhtiin. Kansalaisfoorumin ja OK-opintokeskuksen vuoden alkun koulutukset ovat perehdyttäneet osallistujat sosiaalisen median hyödyntämiseen viestinnässä ja vaikuttamisessa.

Kansalaisfoorumin toteuttama Välineitä nettikokouksiin ja -palavereihin 22.1.- 12.2.2014 on päättynyt. OK-opintokeskuksen Tykkäätkö? Vaikuta somella- koulutus järjestettiin yhtäaikaa Turussa ja Seinäjoella, osin kahdenvälisenä videoneuvotteluna. Työskentelyyn kuului muun muassa yhteisöllisen blogin kirjoittamisen harjoittelua. Kuvassa iloisia Turun osallistujia koulutuksen päätöspäivänä.
Tykkäätkö? Vaikuta somella- koulutuksen päätöspäivässä jaettiin yhteisesti koulutuksessa opittuja asioita.


Hankekoulutukset jatkuvat keväällä ja tulossa on muun muassa:

1. Naisena AY-liikkeessä
Aika: lauantai 1.3.2014 kello 11–17 ja saunailta
Paikka: Lintulahdenkatu 10, Helsinki

Kohderyhmä: Päivä on avoin kaikkien keskusjärjestöjen ja ammattiliittojen nykyisille ja entisille vasemmistolaisille aktiivinaisille: niin työpaikkojensa luottamusmiehille, ammattiosastojen luottamushenkilöille, liittojen työntekijöille ja muissakin rooleissa liitoissa toimineille ja toimiville naisille.

Sisältö ja tavoite:  Seminaarissa pohditaan menneen, tämän päivän ja tulevaisuuden haasteita ammattiyhdistysliikkeelle erityisesti naistoimijoiden näkökulmasta. Mikä on ollut naisten rooli ay-liikkeen historiassa? Miten liittotoimintaa voisi kehittää, jotta se olisi houkuttelevampaa yhä useammille naisille? Mitä konkreettisia hankkeita lähitulevaisuudessa on, joihin työelämän naisosaamista tarvitaan?

Seminaari on osallistujille maksuton sisältäen ohjelman, ruokailut ja illanvieton. Matkakorvauksia voi kysyä omalta liittoryhmältä.

Koulutus toteutetaan osana ESR-rahoitteista hanketta Järjestöt lähidemokratian tukena. Seminaarin järjestää KSL-opintokeskus.

Lisätietoja ja ennakkoilmoittautumiset:
kv- ja nuorisosihteeri
Minttu Sillanpää
minttu.sillanpaa@selry.fi
044 348 2312


 2. Ohjaajapäivitys 2014
Aika:  22.5. klo 9-16
Paikka: Seminaari järjestetään videoneuvotteluteitse samanaikaisesti Oulussa (8), Joensuussa (8) , Turussa (10) , Seinäjoella (8) , Tampereella (20) ja Helsingissä (20). Katso tarkemmat paikkakuntakohtaiset yhteystiedot OK-opintokeskuksen sivulta.

Kohderyhmä: Ohjaajat ja ohjaamisesta kiinnostuneet
Sisältö ja tavoite: Ohjaajapäivitys-seminaarin tavoitteena on saada uusia ideoita ja työvälineitä ryhmien ohjaamiseen.  Ryhmässä toimiminen on aktiivista vuorovaikutusta, joka vaatii suunnittelua ja johon on tarjolla sosiaalisen median välineiden kehittymisen myötä uusia, erilaisia ratkaisuja. Seminaarissa pohditaan kuinka ryhmän jäseniä voidaan innostaa ja saadaan ideoita kuinka verkkoa ja sosiaalista mediaa voidaan hyödyntää ryhmien työskentelyssä. Seminaarin toteuttavat OK-opintokeskus ja Kansalaisfoorumi, ja se on osa Euroopan Sosiaalirahaston rahoittamaan ja opintokeskusten yhdessä toteuttamaa Järjestöt lähidemokratian tukena- hanketta.

Ilmoittaudu mukaan 9.5. mennessä ilmoittautumislomakkeen kautta https://osallistu-fi.directo.fi/koulutusta/ohjaajapaivitys-2014/
Koulutus on maksuton ja mukaan sopii ilmoittautumisjärjestyksessä paikkakuntakohtaisesti suluissa ilmoitettu osallistujamäärä.
Lisätietoja projektipäällikkö Minna Pesonen (minna.pesonen@ok-opintokeskus.fi)
****

JÄDE- hanke on myös esillä Interaktiivinen Tekniikka (ITK)- konferenssissa Hämeenlinnan Aulangolla 9.-10.4.2014 !

*****


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti