torstai 13. maaliskuuta 2014

Maaliskuun hankekoulutuksia

1. Naisena AY-liikkeessä
Aika: lauantai 1.3.2014 kello 11–17 ja saunailta
Paikka: Lintulahdenkatu 10, Helsinki

Kohderyhmä: Päivä on avoin kaikkien keskusjärjestöjen ja ammattiliittojen nykyisille ja entisille vasemmistolaisille aktiivinaisille: niin työpaikkojensa luottamusmiehille, ammattiosastojen luottamushenkilöille, liittojen työntekijöille ja muissakin rooleissa liitoissa toimineille ja toimiville naisille.

Sisältö ja tavoite: Seminaarissa pohditaan menneen, tämän päivän ja tulevaisuuden haasteita ammattiyhdistysliikkeelle erityisesti naistoimijoiden näkökulmasta. Mikä on ollut naisten rooli ay-liikkeen historiassa? Miten liittotoimintaa voisi kehittää, jotta se olisi houkuttelevampaa yhä useammille naisille? Mitä konkreettisia hankkeita lähitulevaisuudessa on, joihin työelämän naisosaamista tarvitaan?

Seminaari on osallistujille maksuton sisältäen ohjelman, ruokailut ja illanvieton. Matkakorvauksia voi kysyä omalta liittoryhmältä. Koulutus toteutetaan osana ESR-rahoitteista hanketta Järjestöt lähidemokratian tukena. Seminaarin järjestää KSL-opintokeskus.

Lisätietoja ja ennakkoilmoittautumiset:
kv- ja nuorisosihteeri Minttu Sillanpää minttu.sillanpaa@selry.fi 044 348 2312

 2. Kehity vaikuttajana!-Työvälineitä ammattijärjestön vaikuttamiseen 
Aika:22.3.2014
Paikka: Tampere

Kohderyhmä: Ammattijärjestöaktiivit Sisältö ja tavoitteet: Tavoitteena on antaa välineitä paikalliseen vaikuttamistyöhön. Koulutuksessa opitaan keräämään taustatietoa ja kokoamaan yhteistyöverkoston vaikuttamistyön tueksi ja pitämään yhteyttä oman verkoston kanssa. Koulutuksesta saa näkemystä siihen, mihin asioihin osallistujien odotetaan vaikuttavan ja missä vaiheessa. Lisäksi opitaan, kuinka palkansaajajärjestöjen näkyvyyttä voisi lisätä paikallisesti ja miten lähestyä mediaa.

Toteutus: Koulutus koostuu ennakkotehtävästä, lähiopetuspäivästä ja kehittämistehtävästä. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Tehy ry:n kanssa. Toteutuksesta vastaa TJS Opintokeskus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti