torstai 20. marraskuuta 2014

Jäde-hankkeen toiminta lähestyy loppuaan, mutta järjestöllinen vaikuttamistyö jatkuu

Järjestöt lähidemokratian tukena hanke päättyy vuoden 2014 lopussa. Aktiivinen hanketyöryhmä veti kahden vuoden antoisaa työskentelyä yhteen viimeisessä työkokouksessa. Työryhmä on tyytyväinen hankkeen tuloksiin: koulutuksiin, osallistu.fi - sivustoon sekä yhteistyöhön.

Yhteistyö jatkuu tulevaisuudessa osallistu.fi- sivun ajan tasalla pitämisellä, vaikuttamistyön- ja koulutusten järjestämisenä sekä hankkeen aikana luodun Osallistu ja vaikuta- Facebook- sivun aktiivisella päivittämisellä. Osallistu.fi YouTube- kanavalle on tallennettu hankkeen aikana tuotettua ajankohtaista materiaalia vaikuttamiseen liittyen, joten kannattaa tutustua edelleen materiaaliin.

Jäde-hanke oli esillä Aktiivi+- hankkeen, ESR-hankkeita tukeva sateenvarjohanke, päätösseminaarissa 19.11.2014 Projektipäällikkö Minna Pesonen ja innovointipäällikkö Anne Ilvonen OK-opintokeskuksesta sekä opintojohtaja Jaakko Rantala Kansalaisfoorumista esittelivät hankkeen tulokset ja kertoivat työryhmän kuulumiset. (kuva alla)




Paljon on saatu aikaan ja hyvään vauhtiin yhdessä päästy- matka jatkuu :)

Hanketoimijoita ja hankkessa mukana olleita aktiivisuudesta kiittäen
Jäde-projektipäällikö Minna

torstai 9. lokakuuta 2014

Jäden hankkeen päätösseminaari onnistui hienosti!

Järjestöt lähidemokratina tukena- hankkeen päätösseminaari Vaikuttamisen väylät tulevaisuuden Suomessa järjestettiin 26.9.2014 Eduskuntatalon pikkuparlamentin auditoriossa. Mukana seminaarissa oli noin 100 vaikuttamisesta kiinnostunutta osallistujaa.  Päivän sisältö oli monipuolista ja kiinnostavaa, sekä keskustelua herättävää. Jädeläiset kiittävät kaikkia seminaari osallistuneita- sekä paikan päällä olijoita että verkkolähetystä seuranneita.

Päivän ohjelman ja monipuoliset seminaarimateriaalit eli visualisoinnin seminaarin annista, valokuvat sekä videot löydät sivulta http://www.osallistu.fi/koulutusta/seminaari/ 



*****
Lokakuussa JÄDE-tarjoaa koulutuksen


Aluetoiminnan uudet tuulet
Aika 4.-5.10. 
Paikka: Tampere
Järjestäjä TSL-opintokeskus 



*****
 

torstai 14. elokuuta 2014

Jäde-hankkeen loppuhuipennus on edessä- syksy on ajankohtaisten vaikuttamiskoulutusten aikaa

Lämmin kesä jatkuu lämpimänä syksynä ja Järjestöt lähidemokratian tukena -hanke pitää vaikuttamiseen liittyvä ajankohtaiset teemat esillä tapahtumissa, seminaareissa ja koulutuksissa.


Elokuu on suunnittelun ja järjestelyjen aikaa -syyskuussa tapahtuu:


1. Vaikuttamisen väylät tulevaisuuden Suomessa- seminaari
Aika: 26.9.2014 klo 9.00-15.15
Paikka: Helsinki, Eduskunnan Pikkuparlamentin auditorio
Kohderyhmä:  kaikille vaikuttamisesta kiinnostuneille
Sisältö: Millaista on tulevaisuuden vaikuttaminen Suomessa? Miten paljon vaikuttamisessa ja osallistumisessa hyödynnetään verkon tarjoamia mahdollisuuksia, ja miten muuten tulevaisuudessa osallistutaan ja vaikutetaan? Mikä on järjestöjen rooli vaikuttajina tulevaisuuden yhteiskunnassa?

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen  14.9. mennessä sivun http://www.osallistu.fi/koulutusta/seminaari/ kautta




2.   Vaikuttamisen uudet muodot- webinaarisarja 
Aika: 29.9.,  2.10.,  6.10.,  9.10., 13.10. ja  16.10.2014 klo 17.45-19.00
Paikka: verkossa, Adobe Connect- verkkokokousjärjestelmä
Kohderyhmä:  kaikki vaikuttamisesta kiinnostuneet
Sisältö: Mitä nuoret haluavat vaikuttamisesta? Miten tulevaisuudessa vaikutetaan? Millaisia nuoret ovat työelämävaikuttajina? Voiko paikallisesti vaikuttaa globaalisti? Webinaari on jaettu kuudelle illalle, jolla kullakin on oma teema.

Tarkempi ohjelma, ohjeet webinaariin osallistumisesta ja ilmoittautumislomake sivulla http://www.osallistu.fi/koulutusta/vaikuttamisen-uudet-muodot-webin/
Voit osallistua koko webinaarisarjaan tai yksittäisiin puheenvuoroihin, ks. tarkemmin ilmoittautumislomake.



3. Kehity vaikuttajana! - Työvälineitä ammattijärjestön vaikuttamiseen
Aika:23.9.2014
Paikka: Pori
Kohderyhmä: Ammattijärjestöaktiivit

Sisältö ja tavoitteet: Tavoitteena on antaa välineitä paikalliseen vaikuttamistyöhön. Koulutuksessa opitaan keräämään taustatietoa ja kokoamaan yhteistyöverkoston vaikuttamistyön tueksi ja pitämään yhteyttä oman verkoston kanssa. Koulutuksesta saa näkemystä siihen, mihin asioihin osallistujien odotetaan vaikuttavan ja missä vaiheessa. Lisäksi opitaan, kuinka palkansaajajärjestöjen näkyvyyttä voisi lisätä paikallisesti ja miten lähestyä mediaa.

Toteutus: Koulutus koostuu ennakkotehtävästä, lähiopetuspäivästä ja kehittämistehtävästä. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Tehy ry:n kanssa. Toteutuksesta vastaa TJS Opintokeskus.


4. Vaikuttava paikallisyhdistys: paikallisyhdistyksen verkkovaikuttamisen ja sosiaalisen median valmennus

Aika; 27.9.2014
Paikka: Helsinki

Sisältö: Verkkovaikuttamisen kenttä on paljon muutakin kuin omat nettisivut. Se pitää sisällään yksisuuntaisen tiedottavan viestinnän lisäksi vuorovaikutusta, aimo annoksen sosiaalista mediaa, hieman hakukoneiden tuntemusta, hyppysellisen analytiikkaa ja ennen kaikkea toimivaa sisältöä.
Tämän valmennuksen tarkoituksena on tarjota paikallisyhdistyksille vinkkejä ja hyväksi havaittuja käytäntöjä tuloksellisen verkkovaikuttamisen tueksi. Tutustumme kanaviin, mutta ennen kaikkea siihen, kuinka eri välineitä käytetään osana verkkoviestinnän kokonaisuutta. Kokonaisuuteen kuuluvat tiiviinä osana yhdistyksen jäsenet, jotka tuottavat verkkoon sisältöä omissa kanavissaan. Kuinka tätä sisältöä voidaan hyödyntää paikallisyhdistyksen tasolla? Entä kuinka onnistumista mitataan? Miten verkkokeskusteluihin tulee osallistua?
Koulutus pohjautuu Suomen Toivo -ajatuspajan julkaisemaan Valtuustoryhmä vaikuttaa -oppaaseen (http://www.toivoajatuspaja.fi/julkaisut/valtuustoryhman-some-opas/), joka on hyvää taustalukemista valmennukseen osallistuville.
Koulutuksen järjestävät yhteistyössä opintokeskus Kansio ja Suomen Toivo -ajatuspaja

keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Ohjaajapäivitys 2014 otti esille ohjaamisen mahdollisuuksia ja innostamisen paikkoja




Järjestöt lähidemokratian tukena – hanke järjesti 22.5. valtakunnallisen ja videovälitteisen Ohjaajapäivitys 2014- seminaarin. Seminaarin toteuttivat Kansalaisfoorumi ja OK-opintokeskus.

Seminaarissa esiteltiin videoneuvotteluvälitteisesti kuudella eri paikkakunnalla- Joensuussa, Oulussa, Turussa, Tampereella, Seinäjoella ja Helsingissä-  yhtäaikaa kuinka ryhmän jäseniä voi innostaa ja sitouttaa ryhmän toimintaan perinteisissä ryhmätapaamisissa ja uusia sosiaalisen median välineitä hyödyntäen. Lisäksi pohdittiin, mitä ryhmän ohjaaminen tarkoittaa tänä päivänä. Aihe oli osallistujien näkökulmasta kiinnostava ja ajankohtainen- paikalla videovälitteisessä koulutuksessa oli noin 60 osallistujaa 6 eri paikkakunnalta- myös helteinen sää nosti seminaarin lämmöt kattoon :)

Seminaarin ohjelman löydät täältä http://www.osallistu.fi/koulutusta/ohjaajapaivitys-2014/

Yksi päivän keskeisistä sanomista oli jo arkipäiväistyneiden sosiaalisen median sovellusten mahdollisuudet ryhmien toiminnalle.  Sosiaalisen median asiantuntija Harto Pönkä herätteli osallistujia pohtimaan sosiaalisen median kentän laajoista sovellusmahdollisuuksista niitä, jotka tukisivat nimenomaan osallistujan ryhmän toiminnan tarpeita. Harton kattava esitys sosiaalisesta mediasta slidesharessa


Maa- ja kotitalousnaisten järjestöpäällikkö Helena Velin (kuva alla) kertoi uudenlaisesta yhteisölllisyyden mahdollisuudesta yhdistystoiminnassa,Naisvoimaa ryn ningin syntyprosessista.


OK-opintokeskuksen koulutussuunnittelija Lea Lihavainen alusti innostamisen tavoitteista ja menetelmistä ja kuvataideohjaaja Inka Ylihärsilä nosti esille ohjaamisen muotoja taiteen tukemana.

Ohjaajapäivitys- seminaariin liittyi pienryhmäkeskusteluja alueittain ja keskustelujen yhteistä purkamista. Seminaaripalautteen perusteella osallistujat saivat uusia ideoita ja innostamisen välineitä ohjaustyöhön, mutta olisivat toivoneet vielä enemmän yhteistä keskustelua ja toiminnallisia menetelmiä päivän aikana. Palautteen perusteella vaikuttaa siltä, että seminaari oli tarpeellinen ja sisältöä voisi käsitellä vielä toisen seminaaripäivän verran.

Ohjaajapäivitysseminaarin alustukset pidettiin videoneuvotteluteitse (vasen yläkulma), osallistujilla oli mahdollisuus käydä pienryhmäkeskustelluja (vasemmalla alhaalla).Suurin osallistujajoukko tuli Helsingistä, jonka koulutustilan kuvaa oikealla.

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Jäde- hanke järjestää syksyllä vaikuttamisseminaarin sekä vaikuttamisen webinaarisarjan

Järjestöt lähidemokratian tukena - hanke järjestää syksyllä ajankohtaista vaikuttamiseen liittyvää koulutusta:

1. Vaikuttamisen väylät tulevaisuuden Suomessa - seminaari
Aika: 26.9.2014 klo 9-15.15
Paikka:  Eduskunnan Pikkuparlamentin auditorio
Sisältö: Millaista on tulevaisuuden vaikuttaminen Suomessa? Miten paljon vaikuttamisessa ja osallistumisessa hyödynnetään verkon tarjoamia mahdollisuuksia, ja miten muuten tulevaisuudessa osallistutaan ja vaikutetaan? Mikä on järjestöjen rooli vaikuttajina tulevaisuuden yhteiskunnassa?

Ilmoittaudu jo mukaan : http://www.osallistu.fi/koulutusta/seminaari/ 

2. Vaikuttamisen uudet muodot- webinaarisarja

Webinaarisarjan ohjelma
29.9.2014 FT, suunnittelija Marion Fields, OK-opintokeskus: Millaisia vaikuttajia nuorten järjestöt ovat ja miten yhdistykset vaikuttavat verkostoissa?

2.10.2014 Opiskelijatyön tutor,  Carita Wegelius, Tehy ry: Nuori työelämän vaikuttaja

6.10.2014 Nuva ry:n puheenjohtaja Santeri Lohi, Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto: Nuorisovaltuustot nuorten äänitorvena

9.10.2014 Suomen nuorin kirkolliskokousedustaja Katri Korolainen : Nuorten osallistuminen ja vaikutusmahdollisuudet kirkossa

13.10.2014 Yhteyspäällikkö Sari Kuvaja, Nuorten Akatemia : Globaali vastuu - Think global act local

16.10.2014 Koulutustuottaja YL Jukka Peltokoski, KSL - opintokeskus: Vallankumouksesta vallankumouksiin- aktivismi 2000- luvulla

Webinaarisarja järjestetään verkossa Adobe Connectin välityksellä
klo 17.45 - 19.00 Ensimmäinen seminaari alkaa jo klo 17.30 ja sisältää varsinaisen luennon lisäksi myös johdannon seminaarisarjaan. Jokainen seminaarikerta sisältää noin 30-40 minuutin alustuksen sekä aikaa keskustelulle ja kysymyksille. Voit ilmoittautua kerralla koko webinaarisarjaan tai osallistua vain haluamaasi yksittäiseen puheenvuoroon.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset http://www.osallistu.fi/koulutusta/vaikuttamisen-uudet-muodot-webin/





Hyvää kesää!


tiistai 15. huhtikuuta 2014

Jäde-hanke esillä ITK-konferenssissa 10.-11.4.2014

Järjestöt lähidemokratian tukena- hanke oli esillä ITK-konferenssissa Hämeenlinnassa 10.-11.4.2014

ITK-konferenssi houkutteli tuhatkunta osallistujaa- eri koulutusalojen opettajia, kehittäjiä, tieto-ja viestintätekniikan osaajia ja innostajia. Jädeläiset olivat mukana Aktiivi-hankkeen toripaikalla muiden ESR-rahoitusta saavien hankkeiden kanssa. Tavoitteena oli markkinoida hankkeessa tuotettua vaikuttamissivustoa www.osallistu.fi opettajille ja kouluttajille. ITK-osallistujia hoksautettiin heittämään vaikuttamisnoppaa, johon kirjattuihin kysymyksiin löytyivät vastaukset tuoreelta sivustoltamme.

Kuva 1. ITK-osallistuja on saatu pysäytettyä nopanheittoon. 

Nopaneheittoa seurasi tuhti tietopaketti vaikuttamisesta ja sivustostamme lempeissä löylyissä saunanlauteilla.
Kuva 2. Jädeläiset valmiina antamaan lempeät vaikuttamislöylyt ITK-lauteilla.

ITK-osallistujat olivat varsin kiinnostuneita vaikuttamissivustosta ja näkivät potentiaalia hyödyntää sitä eri kouluasteiden opetuksessa. Jädeläiset saivat myös hyviä ideoita sivuston viimeistelyyn liittyen. Seuraavan kerran hanke on esillä Sosiaalifoorumilla, joka kokoaa yhteen  erilaisia liikkeitä, järjestöjä ja verkostoja keskustelemaan ajankohtaisista globaaleista ja paikallisista kysymyksistä.

HUOMAATHAN, että olemme esillä mys Facebookissa! Osallistu ja vaikuta- sivulla kerromme hankekuulumisia sekä laajasti muita ajankohtaisia vaikuttamiseen liittyviä asioita, ilmiöitä, materiaaleja ja tapahtumia.

torstai 13. maaliskuuta 2014

Maaliskuun hankekoulutuksia

1. Naisena AY-liikkeessä
Aika: lauantai 1.3.2014 kello 11–17 ja saunailta
Paikka: Lintulahdenkatu 10, Helsinki

Kohderyhmä: Päivä on avoin kaikkien keskusjärjestöjen ja ammattiliittojen nykyisille ja entisille vasemmistolaisille aktiivinaisille: niin työpaikkojensa luottamusmiehille, ammattiosastojen luottamushenkilöille, liittojen työntekijöille ja muissakin rooleissa liitoissa toimineille ja toimiville naisille.

Sisältö ja tavoite: Seminaarissa pohditaan menneen, tämän päivän ja tulevaisuuden haasteita ammattiyhdistysliikkeelle erityisesti naistoimijoiden näkökulmasta. Mikä on ollut naisten rooli ay-liikkeen historiassa? Miten liittotoimintaa voisi kehittää, jotta se olisi houkuttelevampaa yhä useammille naisille? Mitä konkreettisia hankkeita lähitulevaisuudessa on, joihin työelämän naisosaamista tarvitaan?

Seminaari on osallistujille maksuton sisältäen ohjelman, ruokailut ja illanvieton. Matkakorvauksia voi kysyä omalta liittoryhmältä. Koulutus toteutetaan osana ESR-rahoitteista hanketta Järjestöt lähidemokratian tukena. Seminaarin järjestää KSL-opintokeskus.

Lisätietoja ja ennakkoilmoittautumiset:
kv- ja nuorisosihteeri Minttu Sillanpää minttu.sillanpaa@selry.fi 044 348 2312

 2. Kehity vaikuttajana!-Työvälineitä ammattijärjestön vaikuttamiseen 
Aika:22.3.2014
Paikka: Tampere

Kohderyhmä: Ammattijärjestöaktiivit Sisältö ja tavoitteet: Tavoitteena on antaa välineitä paikalliseen vaikuttamistyöhön. Koulutuksessa opitaan keräämään taustatietoa ja kokoamaan yhteistyöverkoston vaikuttamistyön tueksi ja pitämään yhteyttä oman verkoston kanssa. Koulutuksesta saa näkemystä siihen, mihin asioihin osallistujien odotetaan vaikuttavan ja missä vaiheessa. Lisäksi opitaan, kuinka palkansaajajärjestöjen näkyvyyttä voisi lisätä paikallisesti ja miten lähestyä mediaa.

Toteutus: Koulutus koostuu ennakkotehtävästä, lähiopetuspäivästä ja kehittämistehtävästä. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Tehy ry:n kanssa. Toteutuksesta vastaa TJS Opintokeskus.

maanantai 17. helmikuuta 2014

Keväällä sosiaalisen median koulutuksia, ryhmänohjaajien ajankohtaispäivitys ja hanke esillä tapahtumissa

Järjestöt lähidemokratian tukena hankkeen kevät on päässyt hyvään vauhtiin. Kansalaisfoorumin ja OK-opintokeskuksen vuoden alkun koulutukset ovat perehdyttäneet osallistujat sosiaalisen median hyödyntämiseen viestinnässä ja vaikuttamisessa.

Kansalaisfoorumin toteuttama Välineitä nettikokouksiin ja -palavereihin 22.1.- 12.2.2014 on päättynyt. OK-opintokeskuksen Tykkäätkö? Vaikuta somella- koulutus järjestettiin yhtäaikaa Turussa ja Seinäjoella, osin kahdenvälisenä videoneuvotteluna. Työskentelyyn kuului muun muassa yhteisöllisen blogin kirjoittamisen harjoittelua. Kuvassa iloisia Turun osallistujia koulutuksen päätöspäivänä.
Tykkäätkö? Vaikuta somella- koulutuksen päätöspäivässä jaettiin yhteisesti koulutuksessa opittuja asioita.


Hankekoulutukset jatkuvat keväällä ja tulossa on muun muassa:

1. Naisena AY-liikkeessä
Aika: lauantai 1.3.2014 kello 11–17 ja saunailta
Paikka: Lintulahdenkatu 10, Helsinki

Kohderyhmä: Päivä on avoin kaikkien keskusjärjestöjen ja ammattiliittojen nykyisille ja entisille vasemmistolaisille aktiivinaisille: niin työpaikkojensa luottamusmiehille, ammattiosastojen luottamushenkilöille, liittojen työntekijöille ja muissakin rooleissa liitoissa toimineille ja toimiville naisille.

Sisältö ja tavoite:  Seminaarissa pohditaan menneen, tämän päivän ja tulevaisuuden haasteita ammattiyhdistysliikkeelle erityisesti naistoimijoiden näkökulmasta. Mikä on ollut naisten rooli ay-liikkeen historiassa? Miten liittotoimintaa voisi kehittää, jotta se olisi houkuttelevampaa yhä useammille naisille? Mitä konkreettisia hankkeita lähitulevaisuudessa on, joihin työelämän naisosaamista tarvitaan?

Seminaari on osallistujille maksuton sisältäen ohjelman, ruokailut ja illanvieton. Matkakorvauksia voi kysyä omalta liittoryhmältä.

Koulutus toteutetaan osana ESR-rahoitteista hanketta Järjestöt lähidemokratian tukena. Seminaarin järjestää KSL-opintokeskus.

Lisätietoja ja ennakkoilmoittautumiset:
kv- ja nuorisosihteeri
Minttu Sillanpää
minttu.sillanpaa@selry.fi
044 348 2312


 2. Ohjaajapäivitys 2014
Aika:  22.5. klo 9-16
Paikka: Seminaari järjestetään videoneuvotteluteitse samanaikaisesti Oulussa (8), Joensuussa (8) , Turussa (10) , Seinäjoella (8) , Tampereella (20) ja Helsingissä (20). Katso tarkemmat paikkakuntakohtaiset yhteystiedot OK-opintokeskuksen sivulta.

Kohderyhmä: Ohjaajat ja ohjaamisesta kiinnostuneet
Sisältö ja tavoite: Ohjaajapäivitys-seminaarin tavoitteena on saada uusia ideoita ja työvälineitä ryhmien ohjaamiseen.  Ryhmässä toimiminen on aktiivista vuorovaikutusta, joka vaatii suunnittelua ja johon on tarjolla sosiaalisen median välineiden kehittymisen myötä uusia, erilaisia ratkaisuja. Seminaarissa pohditaan kuinka ryhmän jäseniä voidaan innostaa ja saadaan ideoita kuinka verkkoa ja sosiaalista mediaa voidaan hyödyntää ryhmien työskentelyssä. Seminaarin toteuttavat OK-opintokeskus ja Kansalaisfoorumi, ja se on osa Euroopan Sosiaalirahaston rahoittamaan ja opintokeskusten yhdessä toteuttamaa Järjestöt lähidemokratian tukena- hanketta.

Ilmoittaudu mukaan 9.5. mennessä ilmoittautumislomakkeen kautta https://osallistu-fi.directo.fi/koulutusta/ohjaajapaivitys-2014/
Koulutus on maksuton ja mukaan sopii ilmoittautumisjärjestyksessä paikkakuntakohtaisesti suluissa ilmoitettu osallistujamäärä.
Lisätietoja projektipäällikkö Minna Pesonen (minna.pesonen@ok-opintokeskus.fi)




****

JÄDE- hanke on myös esillä Interaktiivinen Tekniikka (ITK)- konferenssissa Hämeenlinnan Aulangolla 9.-10.4.2014 !

*****






torstai 30. tammikuuta 2014

Järjestöt lähidemokratian tukena hankkeen koulutukset ja sisällöntuotanto osallistu.fi - sivulle jatkuvat

JÄDE-hankkeen päätösvuosi on alkanut. Tiedossa on viime vuoden tapaan vaikuttamiseen liittyviä koulutuksia sekä www.osallistu.fi - sivuston viimeistely kevään aikana. Työryhmä hyödyntää sivuston viimeistelyssä työryhmän ulkopuolisia sivuston testaajia saadakseen mahdollisimman monipuolisia ja kehittäviä kommentteja. Uutena toimijana sivustoa on tullut tuottamaan Agricola-opintokeskus, joten kirkon ja  seurakunnan vaikuttamisen paikat nousevat myös esiin.

Joko olet tutustunut sivustoomme? (kuva päässivusta alla). Mikäli et, tervetuloa sivulle www.osallistu.fi ! Sivuston oikeasta kehyksestä voit myös lähettää palautetta sivuston tuottajille. Huomaathan, että sivusto tulee vielä muuttumaan kevään aikana ! 


Hankken koulutuksista on tällä hetkellä käynnissä kaksi:

Kansalaisfoorumin toteuttama Välineitä nettikokouksiin ja -palavereihin 22.1.- 12.2.2014
Verkkokurssi tarjoaa ideoita ja käytännön vinkkejä henkilöille, jotka tuntevat olevansa aloittelijoita nettimaailmassa.

OK-opintokeskuksen koulutus: Tykkäätkö? Vaikuta somella (3 op) 14.1.-14.2.1014  on myös hyvässä vauhdissa. Mukana on tällä kertaa osallistujia Seinäjoelta ja Turusta. Koulutuksen aikana tuotetaan muun muassa videoleikkeitä Bambuserilla, kirjoitetaan yhteisöllisesti blogia Bloggerilla, ohjausta tarjotaan Google+ palvelun hangoutilla ja koulutuksen aikana tehdään omaan vaikuttamistoimintaan liittyvä kehittämistehtävä.